Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel MJ & JACK via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 02-09-2015 One year later ... (10)
  • 02-08-2015 The lucky ones (6)
  • 08-07-2015 same same, but ... (8)
  • 13-06-2015 The friendship ... (7)
  • 24-05-2015 Welcome to ... (6)

Statistieken

Dit dagboek is 6729 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag The first week of paradise

Toon op kaart

13 september 2014 | Door: jacky

Aantal keer bekeken 390   Aantal reacties 9   Gili Meno, Indonesië
a A

The first week of paradise

Op 4 september begon het avontuur! Met vrienden en familie op naar schiphol waar hier en daar een traantje werd gelaten (en een vreugde dansje want er zal vast meer rust keren in huize Ross en de Koning). We hadden van te voren extra beenruimte geboekt waardoor de reis naar Bali heel snel ging voor het gevoel. Om 19.00 uur lokale tijd zijn we opgehaald door Marinus (MJ's oom) en gebracht naar Mango resort. In dit resort (bestaand uit 2 kamers) waren wij de enigen met dus een prive zwembad! De eerste dagen hebben we voornamelijk in bali leren afdingen. De locals beginnen met hoge prijsen maar zijn al snel tevreden met het bod als je probeert weg te lopen.. In semynac (woonplek Marnius & Bob) hebben we voornamelijk gewandeld, gegeten (heerlijk!) En gezwommen in de zee.
Op maandag zijn we vertrokken met een busje naar Padang waar we op de boot zijn gestapt. Door hele hoge golven zijn we aangekomen bij Gili trawagan, de meest toeristische gili van de drie.
De zee van het eiland heeft een van de mooiste blauwe kleuren die we ooit hebben gezien! Je kan hier heel goed snorkelen en er schijnen ook veel turtels te zijn maar die ontwijken ons helaas.. we hebben fietsen gehuurt en zijn samen met Korrie het eiland rond gefiietst. Korrie is de tante van MJ, die was aan het werk in Jakarta en kwam gezellig twee dagen langs! Ook hebben we met Korrie een boottrip gedaan waar we mochten snorkelen. In de boot mochten max 30 mensen, dit werden er 41.. Toen we hier wat van zeiden, hadden we twee keuzes; mee want er kunnen makkeljk 50 mensen op (huh, net nog 30 maar dat geeft niks) of geld teug. We hebben toch maar gekozen voor optie 1 en we leven nog :).
Gili T. Was al heel mooi, kan het nog mooier zou je denken? Ja hoor, met een prive bootje naar gili meno, het stilte en wellicht wel mooiste eiland. Het water is hier net iets blauwer, het eiland is net iets minder toeristisch en de locals zijn net wat rustiger en meer zichzelf. Daarnaat hebben we onze eigen boomhut waar we heerlijk genieten. In twee dagen lopen hebben we heel het eiland gezien dus dan moet je wel relaxen d.m.v. een boekje lezen op het strand of in onze hut. Heerlijk dus!! Overmorgen gaan we naar het laatste gili eiland; gili air. Hierna staat nog van alles op de planning; Ubud, watervallen, rijstevelden zien, lombok, slapen in het gasthouse van Marinus en Bob (die is waarschijnlijk 2 dagen leeg) en nog veel meer. We hebben nu een 30 dagen visum (tot 5 okt) maar die gaan we misschien wel verlengen want het bevalt ons heel goed:).
Het doel is om elke 2 weken wat te schrijven, maar dat wordt vast om de 4, 5,6,7,8 weken haha

Heel veel liefs, van de nog niet zo bruine MJ en Jacky

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (9)

13 september 2014 13:48 | Door: debby kribben

Hai jacky en mj

fijn dat bali jullie bevalt..
het is ook fijn dat je al bij bekende op het eiland bent dan dat jullie daar met zijn tweeen zijn.
afdingen blijft een kunst en dat moet je ook zeker blijven doen.
heel veel plezier en wie weet tot ziens xxx

13 september 2014 15:33 | Door: marcel

Gaaf Jacky, deze reis.
Op Lombok is een local die perfect nederlands heeft geleerd. Hij heet Abdul.
zijn mailadres is abdulmajid70id@yahoo.com en zijn telnr. +6281805274783.
hij heeft zelfs een eigen website www.gids.lombok.nl Hij is geholpen door een stel hollanders voor die site. Super aardige gast.
Wij hebben wel een turtle gezien op Gili Trawagang, dat was echt heel mooi in dat blauwe water
Veel plezier verder en geniet
Marcel

13 september 2014 16:06 | Door: Renee

Sounds like heaven!! Dat wordt misschien maar 6 maanden Australië??? Haha. Zeker wel om de week schrijven! Have fun xxxx

13 september 2014 19:38 | Door: YFM

Jullie hebben het fantastisch naar jullie zin, zo te lezen....het lijkt me ook prachtig!! Het is ook een leuke start zo, met de familie van MJ erbij! Jammer dat ik nog geen pensionada ben hahaha anders zou ik jullie komen stalken! Gelijk heb je, om daar nog wat langer te vertoeven als het er zo prettig is. Amuzeer jullie verder!! Dikke smakkerd! xxx

14 september 2014 14:35 | Door: Eemz

Lieve Jack en MJ, klinkt goed! Uiteraard blijven genieten! Foto's op Facebook zagen er ook goed uit! Heerlijk dat blauwe water. Het is zo vijf oktober dus zeker verlengen, je hebt toch tijd zat. Geniet nog van al het lekkere eten, drinken, massages, zon, zee, strand... (Ik droom ook even weg)
Dikke kus uit de big Apple :D (New York is ook een aanrader voor de volgende reis Hihi)

14 september 2014 22:17 | Door: Elly

Hallo Jacky en Maarten,
Fijn om iets van jullie te horen en dat het goed gaat en spannend van tijd tot tijd. Ik blijf jullie volgen.
Groetjes Elly

15 september 2014 07:21 | Door: Jacky

Bedankt voor de leuke reacties allemaal! We gaan zeker nog even genieten hier. Vanaf vandaag een huisje aan het strand, heerlijk!! Liefs

16 september 2014 18:26 | Door: Lisa

Ooooooo dit klinkt heerlijk!! Geniet ervan xxxxx

17 september 2014 19:25 | Door: Opa

Jacky en Maarten.
Net jullie verslag van 13september gelezen .je weet hoe je iemand zo jaloers kunt maken.
Echt geweldig dat jullie zo genieten en dat je ons mee laat genieten.opa vond het ook
Een van de mooiste plekjes van de werelden was toch wel wat gewend.Wij oma en opa
Kijken uit naar je volgend verslag.
Liefs van ons beiden ,geniet en pas goed op elkaar.xxx